Congrescentrum Micx, Visitekaartje Voor Mons, Europese Culturele Hoofdstad

VOLGENS CNN IS MONS ALS EUROPESE CULTURELE HOOFDSTAD, SAMEN MET HET TSJECHISCHE PILSEN, HÉT REISDOEL IN EUROPA IN 2015. ZONDER TWIJFEL ZULLEN ALLE BEZOEKERS MET OPEN MOND HET VLAGGENSCHIP BEWONDEREN DAT SPECIAAL VOOR DE GELEGENHEID IS ONTWIKKELD VLAKBIJ DE GRANDS PRÉS-WIJK EN HET STATION, OP WANDELAFSTAND VAN HET STADSCENTRUM.

TECHNISCHE UITDAGING

In het congrescentrum was geen ruimte voor radiatoren. Daarom is ruim 1000 m2 hoogwaardige Purjet vloerverwarming en -koeling toegepast. Radson’s accountmanager Projecten Robert Curtz: “In het gebouw zijn grondbeton zonder bekleding en natuurstenen vloeren toegepast in onregelmatige vormen; beide reageren anders bij verwarming en koeling. Ook een beperkt wattage was een vereiste, maar dat is onze job. Vanwege onze knowhow, technisch advies en berekeningen heeft installateur Energys ons ingeschakeld. Met de studieburelen van bouwpromotor CIT Blaton hebben we gezamenlijk de technische uitdagingen getackeld. Het resultaat is een bijna energieneutraal gebouw conform alle actuele normen.” Dit prestigeproject is dan ook een heus visitekaartje voor de drie betrokken partijen. Letterlijk zelfs: installateur Energys beeldde het trots af op
zijn eindejaarskaart.

TREKPLEISTER

Het zojuist opgeleverde Congrescentrum blijkt goed in de markt te liggen. Reeds maanden voor de voltooiing waren er al enkele tientallen evenementen geboekt. Burgemeester Elio di Rupo noemt MICX dan ook “een onderdeel van ons strategisch toeristisch plan, dat Mons als congresstad op de kaart zet”.

SAMSUNG CSC project Centre de Congres - Mons-3NIEMAND MINDER DAN DANIEL LIBESKIND (MASTERPLAN WTC-GEBIED NEW YORK) TEKENDE HET BOOTVORMIGE CONGRESCENTRUM DAT DÉ BLIKVANGER VAN MONS IS, OOK QUA DUURZAME TECHNIEKEN EN ENERGIEPRESTATIES.

 

 

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet